NLT

 

NLT staat voor Natuur Leven en Techniek. NLT is er speciaal voor leerlingen die een N&G of N&T profiel hebben gekozen. Het is een combinatie van de zogenaamde bètavakken (natuurkunde, scheikunde, biologie, wiskunde en fysische aardrijkskunde).

 

NLT leert de leerling hoe lesinhoud en vaardigheden die bij de bètavakken aan de orde komen, toegepast en gecombineerd worden binnen een sterke context. NLT geeft zicht op hoe nieuwe technologische ontwikkelingen, die bij de gewone bètavakken haast niet aan bod komen, de kwaliteit van leven en de leefomgeving verbeteren. De achtergrond en ontwikkeling van allerlei technieken komt uitgebreid aan de orde.

 

Zo komen NLT-leerlingen van alles te weten over de nieuwste technieken in de geneeskunde, in robots, forensische technieken, ruimtevaart, de ontwikkeling van de aarde en nog veel meer dat te maken heeft met wetenschap en techniek. En dat alles naar keuze uit kant en klare, zelf aan te passen les-modules van 40 studielast uren per module.

NLT is iets voor de leerling als er nieuwsgierigheid is naar:

  • hoe dingen werken,
  • waarom iets gaat zoals het gaat,
  • waarom iets er zo uitziet zoals het eruit ziet,

of als ze graag leren over de nieuwste ontwikkelingen in de gezondheidszorg, natuurwetenschap en techniek!

 

NLT vakkenpagina

 

In de kantlijn rechts vindt u de data van alle (start)bijeenkomsten die wij aan NLT activiteiten hebben gepland voor 2018-2019.

 

Lesmodules beheerd door Bètasteunpunt ZH

Meer informatie vindt u hier.