Biologie

Mijn naam is Marjoleine Vermeulen en sinds 2014 ben ik werkzaam bij het ICLON als lerarenopleider en vakdidacticus biologie. Ik ben twintig jaar werkzaam geweest als docent Biologie en schoolopleider op verschillende VO-scholen. Hierbij heb ik veel ervaring opgedaan in het coachen van docenten en het vormgeven van professionalisering op diverse vlakken. Deze expertise deel ik graag vanuit mijn rol als coördinator biologie van Regionaal Steunpunt Leiden.

We staan aan het begin van schooljaar 2018-2019. We starten dit jaar met een Masterclass Onderzoekend leren, die vervolgens verder gaat in de PLG Practicum.

Ook staat er een Masterclass Seksualiteit op het programma die in het teken staat van het ‘seks’ ganzenbordspel van Marjolein Hottentot en wordt één van de succesnummers: Masterclass Ecologie herhaalt.

Ik wens u allen een mooi professioneel jaar! Het leren van uw leerlingen begint bij het leren van u!

In de kantlijn rechts vindt u de data van alle bijeenkomsten die wij aan biologie activiteiten hebben gepland voor 2018-2019.

Naast deze activiteiten zitten er twee ‘pizza-lezingen’ in de pijpleiding. Bij deze bijeenkomsten zal er een spreker met een interessant onderwerp een korte lezing van een uur geven onder het genot van een pizza. Mocht u hiervoor interessante ideeën hebben, stuur ons dan een mail.