Plastic Jacht

LESACTIVITEIT 2
LEERSPEL: DE PLASTIC JACHT

De MAKERS

Naam startup: Perpetual Plastic B.V.
Naam school: Stanislas College
Naam onderwijzer: Joke Reijnhoudt

Contactgegevens startup: laura@betterfuturefactory.com

ALLEEN VOOR GEBRUIK DOOR BETA STEUNPUNT EN SCHOOL DIE LESACTIVITEIT HEEFT GERESERVEERD: Link naar bijbehorende lesmaterialen:

Plastic Jacht PowerPoint

De spelregels

Docentenhandleiding
OMSCHRIJVING LESACTIVITEIT

Geschikt voor klas(sen):
Duur van de les activiteit:

De plastic jacht bestaat uit een voorbereidend deel, waarin de leerkracht de jacht introduceert en een lijst met attributen uitdeelt. De leerlingen hebben nu een week of twee de tijd om de benodigde spullen te verzamelen.
Voor het tweede deel, komen de experts van Perpetual Plastic naar de klas en wordt de jacht vervolgd door met behulp met recycle machines allerlei nieuwe grondstoffen te maken welke men nodig heeft voor de jacht.

BENODIGDHEDEN LES ACTIVITEIT

Voor het voorbereidende deel (Fase 1) is het van belang dat de docent de gebruikshandleiding doorneemt, en de lijsten uitprint waarop alle attributen van de plastic jacht staan. Voor de activiteiten tijdens fase 2 zal Perpetual Plastic alle benodigdheden verschaffen.

KOSTEN LESACTIVITEIT

De kosten voor de lesactiviteit zoals omschreven bedragen € 500,- ex btw. Voor dit bedrag komt een expert van Perpetual Plastic naar de klas, met de Perpetual Plastic recycle machines, een 3d printer, en alle overige workshop materialen (containers, zeven, weegschaaltjes, 3d print pennen etc.) die men nodig heeft om het spel succesvol uit te voeren.
Het eerste deel van de plastic jacht, het verzamelen van de verschillende soorten kunstof afval kan ook als los onderdeel uitgevoerd worden. Hiervoor heeft men alleen een aantal containers/bakken nodig.