Make en Design

 

De bloeiende ‘Maker Movement’ stelt het voortgezet onderwijs voor de uitdaging om ook op innovatie en oplossingsgerichtheid te doceren.

 

“3D printers, robotica, bediening van digitale apparatuur, computers programmeren, elektronica die je kan dragen, sensoren, enz. zijn in de belevingswereld van de jeugd niet meer weg te denken. Op het moment dat er in het klaslokaal gebruik wordt gemaakt van zulke spannende nieuwe technologieën, transformeert een statisch klaslokaal in een ‘makerspace’ waarin alles mogelijk is om te maken. De tijd lijkt rijp om ontwerpvaardigheden en creativiteit een prominente rol te geven en invulopdrachten en repetities niet langer leidend te laten zijn in het voortgezet onderwijs.” Peter Troxler, lector Hogeschool Rotterdam, mede-organisator van PLG over ontwerpen en onderzoeken.

 

Het nieuwe schoolvak Onderzoeken & Ontwerpen traint leerlingen specifiek op een methodiek om creatief problemen op te lossen. Dit vak is door St. Technasium is ontwikkeld.

 

Vanuit de Bètasteunpunt ZH werden al verschillende workshops, cursussen en PLG’s georganiseerd die inspelen op de populariteit van ‘Leren met de handen”.

 

PLG Make & Design met route langs creatieve hotspots en ontwikkeling van oplossingsgerichte vaardigheden.

Bouw zelf uw 3D-printer: Met collega’s of leerlingen samen een 3D-printer bouwen voor gebruik op school. Met nazorg programma.

Werken met Arduino: Met deze microprocessor kunnen sensoren uitgelezen worden en actuatoren aangezet worden. Een goedkope manier om zelf een proces aan te sturen. Op een aparte pagina kunt u meer lezen over dit sub-thema.

 

Bekijk hier een eerdere activiteit op het gebied van Make & Design

PLG Make & Design 2016