Masterclass door de DebatUnie: Debatteren in de les

Debatteren helpt leerlingen kritisch te denken, beter te luisteren en overtuigend te spreken. Omdat ze een standpunt krijgen toegewezen, los van hun eigen mening, gaan ze vanuit verschillende perspectieven naar onderwerpen kijken. Ze leren op een speelse en respectvolle manier van perspectief te verschillen. Debatteren is daarom – nu meer dan ooit – een belangrijke voorwaarde voor goed burgerschap.

Doel & resultaat

Doel van de Masterclass is om docenten in staat stellen zelf debatles te leren geven. Na deze workshop kan een docent starten met debatteren in de klas. Na afloop ontvangen ze de lesmaterialen die ze nodig hebben voor het geven van een debatles.

Inhoud en opzet

Het is belangrijk om als docent eerst zelf te oefenen voordat je debat als lesmethode inzet. Tijdens deze workshop zullen de deelnemers daarom zelf (beter) leren debatteren. Onder leiding van een ervaren debattrainer gaat u zelf oefenen met werkvormen, leert u leerlingen te enthousiasmeren voor debat en hoort u tips voor het overwinnen van spreekangst. Deze oefeningen en werkvormen kunnen docenten vervolgens direct in hun eigen lessen toepassen.

Datum en locatie

Donderdag 31 januari 2019

16.15 – 19:00 uur (16:00 uur inloop)
In de omgeving van Leiden en Den Haag, wordt later bekend gemaakt.

Doelgroep

Geschikt voor docenten die actief zijn:
– in de onderbouw en bovenbouw
– het vmbo/havo/vwo
– in o.a. de vakgebieden: Nederlands, Engels, Maatschappijleer, Economie, Geschiedenis, Filosofie, Godsdienst, Levensbeschouwing

Begeleiding

De DebatUnie werkt met de meest gespecialiseerde debattrainers en -opleiders van Nederland. De trainers doen mee in wedstrijddebat en zijn daarnaast didactisch sterk onderlegd. Zij zijn als geen ander in staat om docenten en leerlingen op speelse wijze te activeren voor het debat.

Kosten

Voor leden van het Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-lidscholen worden er kosten van €125,- in rekening gebracht. Het is mogelijk dat deze prijs wijzigt, omdat de besluitvorming hierover nog niet is afgerond. Wij zullen echter nooit een prijs verhogen achteraf. U krijgt over prijswijzigingen altijd bericht vooraf en u kunt uw inschrijving op basis daarvan dan alsnog terugtrekken. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van het cursusgeld gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres. Deelnemers ontvangen aan het einde een certificaat als bewijs van deelname.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan via deze link. Vragen kunt u stellen per mail.

Alle cursus data

  • Jan 2019 31

    16:00-19:00 uur
    Masterclass door de DebatUnie: Debatteren in de les