Literatuurmuseum: bijeenkomst voor taaldocenten ONZ

Het Literatuurmuseum beheert de literaire schatkamer van Nederland. In het museum is van alles te vinden over Nederlandse schrijvers en illustratoren. Van manuscripten tot liefdesbrieven, van familiekiekjes tot staatsieportretten en van kinderboekenillustraties tot typemachines. Ook online laat het museum je grote en kleine verhalen uit de Nederlandse literatuur ontdekken. Op Literatuurmuseum.nl komen schrijvers, thema’s en gebeurtenissen tot leven aan de hand van de literaire schatten die het museum beheert. Dat gebeurt zowel in persoonlijke artikelen geschreven door hedendaagse schrijvers als in langere, meer beschouwende verhalen. Dwaal van een verhaal over Willem Elsschots bekendste boek Kaas, naar een verhaal over J. Slauerhoff de romantische inborst van de altijd reizende en eeuwig verliefde dichter. Bij de verhalen zijn online gratis lespakketten te downloaden (literatuurmuseum.nl/educatie/online-lespakketten), zodat de leerlingen meteen aan de slag kunnen.
Zelf kennis maken met het museum en inspiratie opdoen aan de hand van zijn rijke collectie? Kom naar de nascholingsbijeenkomst op 7 november 2018 die het Literatuurmuseum en Onderwijsnetwerk Zuid-Holland organiseren. Na een rondleiding langs enkele topstukken van het museum wordt het online platform Literatuurmuseum.nl en het educatieve aanbod daarop uitgelicht. Samen met collega’s en museummedewerkers in discussie over hoe deze inspiratie in te zetten is in de klas. Kom dwalen tussen verhalen op 7 november!

Datum en locatie

Woensdag 7 november
16:00-18:00 uur
Literatuurmuseum, Den Haag

Doelgroep

Deze bijeenkomst richt zich op docenten van alle alfavakken.

Begeleiding

Deze bijeenkomst wordt begeleid door Anouk van Dijk.

Kosten

Voor leden van het Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-lidscholen worden er kosten van €125,- in rekening gebracht. Het is mogelijk dat deze prijs wijzigt, omdat de besluitvorming hierover nog niet is afgerond. Wij zullen echter nooit een prijs verhogen achteraf. U krijgt over prijswijzigingen altijd bericht vooraf en u kunt uw inschrijving op basis daarvan dan alsnog terugtrekken. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van het cursusgeld gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres. Deelnemers ontvangen aan het einde een certificaat als bewijs van deelname.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan via deze link. Vragen kunt u stellen per mail.

Alle cursus data

  • Nov 2018 07

    16:00-18:00 uur
    Alfa: Literatuurmuseum: bijeenkomst voor taaldocenten ONZ