Bètasymposium 2019

Op 1 februari 2019 vindt het jaarlijkse bètasymposium plaats van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (voorheen Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden). Op het symposium ontmoeten bètadocenten uit het voorgezet onderwijs elkaar en is er ruimte om van en met elkaar te leren. O.a. vaksteunpuntcoördinatoren, vakdidacti, hoger onderwijs instellingen zullen bij het symposium aanwezig om hun ideeën en ontwikkelingen te delen.

De dag wordt voorgezeten door Benjamin Schriel, serial entrepreneur én oud-leerling van Christelijk College de Populier die daarna de opleiding Technische Bedrijfskunde aan De Haagse Hogeschool volgde. Benjamin gelooft in de kracht van samenwerking en het bij elkaar brengen van partijen om zo ‘het onmogelijke mogelijk te maken’.

De key-note speaker dit jaar is Rutger van den Berg van YoungWorks. Deze onderzoekconsulent & trendanalist neemt ons mee in de leefwereld van leerlingen en studenten, vol individuele ambities, sociale onzekerheden en jeugdig idealisme.

Hoe kan je effectief contact maken met jongeren binnen die leefwereld? En hoe zorgen we ervoor dat we genoeg jongeren enthousiasmeren voor een toekomst in de wereld van techniek?

Tijdens het symposium gaan we met elkaar actief aan de slag in verschillende workshops met zowel vakinhoudelijke als vakoverstijgende thema’s. Het programma van de workshoprondes verschijnt binnenkort op onze website.

Programma

14.30 Inloop
15.00 Opening
15.05 Welkom en inleiding op het programma door dagvoorzitter Benjamin Schriel, serial entrepreneur, alumnus Technische Bedrijfskunde van De Haagse Hogeschool en oud-leerling van De Populier en Manon van der Sar, docent onderzoeker bij Hogeschool Rotterdam.
15.30 Start workshopronde 1
16.20 Start workshopronde 2
17.10 Samenvatting en inleiding op keynote
17.20 Keynote Rutger van den Berg, Research Consultant & Trendanalist bij YoungWorks, neemt over Generatie Z en welke rol onderwijs en techniek speelt in verschillende denkbeelden van jongeren over een vervolgopleiding of beroep.
18.00 Netwerkborrel, met lichte maaltijd

Doelgroep

Bètadocenten uit het voortgezet onderwijs

Datum

vrijdag 1 februari, 15.00 – 19.00 uur (inclusief lichte maaltijd)

Locatie

TU Delft – De Bouwcampus, gebouw 26, Van der Burghweg 1, 2628 CS Delft

Aanmelden

Wilt u bericht wanneer de inschrijving van het Bètasymposium open gaat? Laat dan uw gegevens achter op deze link.

Alle cursus data

  • Feb 2019 01

    14:30-18:00
    Bètasymposium 2019